JOM TENGOK APA ADA DI NUFFNANG....

KENANGAN DI EIDULFITR 1431H

KENANGAN DI EIDULFITR 1431H

Tuesday, September 22, 2009

BERAYA DI RUMAH PELAJAR

ASSALAMUALAIKUM.. SELAMAT SEJAHTERA...

23/9/2009, BERKERJA KEMBALI KERANA IKUT WAKTU PEJABAT, BUKAN P&P. RAMAI PEGAWAI PEJABAT YANG AMBIL CUTI. SAYA KE DEPAN MP HAMPIR JAM 8PAGI UTK THUMBPRINT... BERJUMPA DENGAN EN MASAH DAN EN JUMAT (PEMANDU). BUNTU JUGA, MALAS AMBIL CUTI SBB DI LABUAN JA. TAPI, PJBT PULA TAK BUKA SBB RAMAI KAKITANGAN CUTI.

SAMBIL SEMBANG DENGAN EN MASAH, TERFIKIR BUAT TUGAS LUAR... APA DIA? BUAT LAWATAN KERJA SAMBIL BERAYA DI RUMAH PELAJAR KML DI SEKITAR LABUAN. SAMBIL MENGERAT SILATURRAHIM, BOLEH JUGA MENGENALI LATAR BELAKANG KELUARGA PELAJAR. RUJUK PADA MIS, APA LAGI... BEREMPAT BERSAMA EN MASAH, EN JUMAT DAN SEORANG PELAJAR MENCARI RUMAH YANG HENDAK DITUJU. ALHAMDULILLAH, DAPAT 2 RUMAH DI KG LAJAU DAN BUKIT KUDA.

MUNGKIN TRADISI INI DAH LAMA DILUPAKAN.. RUMAH YANG DIKUNJUNGI BUKAN LAH DIRANCANG.. NAMUN, TERFIKIR APA SALAHNYA KALAU ADA KESEMPATAN MELAWAT RUMAH PELAJAR... SAMBIL BERKENALAN DENGAN KELUARGA PELAJAR, DAPAT JUGA BERBUAL TENTANG PRESTASI PELAJAR TERUS DENGAN IBUBAPA PELAJAR TERSEBUT... TAK SALAH BAGI SEORANG PENDIDIK MEMBUAT KERJA TAMBAHAN DI LUAR WAKTU PEJABAT BEGINI. CUMANYA, DAPAT KALAU PELAJAR DI LABUAN.. SABAH? SARAWAK??? EEEMMM... KENA ADA SPONSOR TIKET KE SANA LAH KOT

BERTEMU LAGI

No comments:

Post a Comment