JOM TENGOK APA ADA DI NUFFNANG....

KENANGAN DI EIDULFITR 1431H

KENANGAN DI EIDULFITR 1431H

Tuesday, May 12, 2009

KESIAN RAKYAT PERAK....

ASSALAMUALAIKUM...SELAMAT SEJAHTERA...

PADA 10 DAN 11/5/2009, MAKA SELESAILAH SESI PENDAFTARAN PELAJAR BARU KOLEJ MATRIKULASI SESI 2009/2010, DAN KETIKA BERITA INI DITULIS, MINGGU SUAIKENAL SEDANG BERJALAN. MAKA KETIKA INILAH SEGALA BUDAYA HIDUP, PERATURAN, DAN PERKARA BERKAITAN DISAMPAIKAN KEPADA PELAJAR. INSYAALLAH GAMBAR2 AKAN DISERTAKAN KEMUDIAN, ATAU BOLEH RUJUK www.kml.matrik.edu.my.

NAMUN, SATU BERITA GEMPAR (GEMBIRA DAN TERSENTAK BAGI KEBANYAKAN PIHAK) IAITU MAHKAMAH PERSEKUTUAN MEMUTUSKAN BAHAWA DATO SERI MOHD NIZAR ADALAH MENTERI BESAR PERAK YANG SAH, DENGAN HUJAH BAHAWA DATO SERI NIZAR TIDAK PERNAH MELETAKKAN JAWATAN, DAN TIDAK PERNAH DIADAKAN SIDANG USUL TIDAK PERCAYA TERHADAP BELIAU KETIKA MENJAWAT JAWATAN MENTERI BESAR PADA 11/5/2009. DAN PASTINYA PELUANG BAGI DATO SERI NIZAR MENGEMUKAKAN KEPADA SULTAN PERAK SEBAGAI MB YANG SAH UNTUK MENGADAP SULTAN PERAK UNTUK MENGEMUKAKAN USUL PEMBUBARAN DUN.

NAMUN, KETIKA INI (12/5/2009) DATO ZAMBRY MENGEMUKAKAN RAYUAN BAGI MENANGGUHKAN KEPUTUSAN KELAMRIN.

DATO SERI NIZAR DILAPORKAN KEMBALI KE PEJABAT MENTERI BESAR. MAHKAMAH RAYUAN MENERIMA RAYUAN DATO ZAMBRY UNTUK MENANGGUHKAN KEPUTUSAN KELMARIN, YANG BERMAKSUD MENTERI BESAR MASIH DATO ZAMBRY. JADI??? AHLI POLITIK BERTELAGAH, KAKITANGAN KERAJAAN NEGERI PENING KEPALA.... MASALAH RAKYAT TERTANGGUH....

P.I.L.I.H.A.N.R.A.Y.A

AMPUN TUANKU

No comments:

Post a Comment